Rekonstrukce ulice Údolní

Od: 31.08.2024 23:15
Do: 13.12.2025 23:15

Linky: 4, 38, 39, 68, 80, N89, N95

Z důvodu rekonstrukce inženýrských sítí, tramvajové tratě a povrchu komunikace bude zcela uzavřena ulice Údolní mezi křižovatkou s ulicí Husovou a křižovatkou s ulicí Bratří Čapků.

Tramvajová linka 4 pojede v polookružní trase Babická – Maloměřický most – Malinovského náměstí – Česká – Náměstí Svobody – Hlavní nádraží – Malinovského náměstí – Maloměřický most – Babická.

• Zastávky Česká, Náměstí Svobody, Zelný trh a Hlavní nádraží tak obslouží pouze v jednom směru. Zastávka Česká bude obsluhována na nástupišti č. 5 (společně s linkou 9 před kostelem sv. Tomáše).

Náhradní dopravu zajistí autobusová linka x4 v trase Česká – Náměstí Míru – Tábor – Nákupní centrum Královo Pole.

• Zastávka Česká bude obsluhována na zastávce linky 12 směr Hlavní nádraží. Ve směru z České pojedou autobusy odklonem ulicemi Husovou, Pekařskou, Úvozem a Grohovou. Vynechají tak zastávky Komenského náměstí a Obilní trh, na odklonové trase obslouží zastávky Šilingrovo náměstí (zastávky linek 5 a 6 směr Mendlovo náměstí), Nemocnice u sv. Anny, Sladová (u křižovatky Úvoz × Sladová), Tvrdého a Úvoz (zastávka linek 25 a 26 směr Konečného náměstí). Zastávka Všetičkova bude přeložena za křižovatku Grohova × Údolní. Dále obslouží linka x4 zastávku Náměstí Míru (zastávka linky N89) a bude pokračovat po trase linky 68 přes zastávky Kounicovy koleje, Tábor (přeložena do ulice Tábor), Klusáčkova (přeložena do ulice Tábor), Štefánikova a dále přes zastávku Reissigova do zastávky Nákupní centrum Královo Pole.

• Ve směru na Českou pojedou autobusy od zastávky Nákupní centrum Královo Pole přes zastávky Reissigova a Štefánikova k zastávce linky 68 Klusáčkova, dále po trase linky 68 přes zastávky Tábor, Kounicovy koleje a Tichého k zastávce Náměstí Míru (ve smyčce), dále obslouží zastávky linky 4 Heinrichova a Všetičkova a následně budou pokračovat odklonem ulicemi Bratří Čapků, Gorkého, Grohovou a Veveří. Vynechají tak zastávky Obilní trh a Komenského náměstí, na odklonové trase obslouží zastávky Úvoz (zastávka linek 25 a 26 směr Konečného náměstí), Grohova (v ulici Grohově před křižovatkou s ulicí Veveří) a Česká (zastávka linky 12 směr Hlavní nádraží).

• Část spojů linky x4 bude vedena pouze v úseku Česká – Náměstí Míru.

Trolejbusové linky 38 a 39 ve směru do centra pojedou od zastávky Úvoz (zastávka linek 25 a 26 směr Konečného náměstí) odklonem ulicemi Grohovou a Veveří a budou ukončeny v zastávce Česká.

• Vynechají tak zastávky Obilní trh a Komenského náměstí, na odklonové trase obslouží zastávky Grohova (v ulici Grohově před křižovatkou s ulicí Veveří) a Česká (zastávka linky 80 u parku).

Trolejbusové linky 38 a 39 ve směru do Masarykovy čtvrti pojedou od zastávky Česká (zastávka linky 80 u parku) ulicí Kounicovou, přes Konečného náměstí a Úvozem.

• Vynechají tak zastávky Komenského náměstí a Obilní trh, na odklonové trase obslouží zastávky Česká (zastávka linky 80 u parku), Smetanova, Sušilova, Konečného náměstí, Čápkova a Úvoz (zastávka linek 25 a 26 směr Mendlovo náměstí).

Vybrané spoje linky 38 pojedou od zastávky Úvoz (zastávka linek 25 a 26 směr Konečného náměstí) přes zastávky Čápkova a Nerudova do zastávky Konečného náměstí (zastávka linek 25 a 26 směr Mendlovo náměstí), odkud budou pokračovat zpět směr Preslova.

Autobusová linka 68 bude v provozu pouze v úseku Myslivna – Náměstí Míru. Ve zbývající části trasy bude nahrazena výlukovou autobusovou linkou x4.

• Zastávky Šumavská a Šelepova nebudou obsluhovány linkou x4 ani linkou 68. Naopak zastávka Štefánikova bude obsluhována v obou směrech.

Autobusová linka 80 ve směru na Špilberk pojede v úseku Česká – Úvoz odklonem po shodné trase jako linky 38 a 39.

• Vynechá tak zastávku Komenského náměstí, na odklonové trase obslouží zastávky Konečného náměstí a Úvoz (zastávka linek 25 a 26 směr Mendlovo náměstí).

Autobusová linka 80 ve směru na Českou pojede v úseku Úvoz – Česká odklonem po shodné trase jako linky 38 a 39.

• Vynechá tak zastávku Komenského náměstí, na odklonové trase obslouží zastávky Úvoz (zastávka linek 25 a 26 směr Konečného náměstí) a Grohova (v ulici Grohově před křižovatkou s ulicí Veveří).

Noční autobusová linka N89 ve směru od hlavního nádraží pojede v úseku Šilingrovo náměstí – Všetičkova odklonem ulicemi Pekařskou, Úvozem a Gorkého.

• Vynechá tak zastávky Komenského náměstí a Obilní trh. Zastávku Šilingrovo náměstí obslouží v ulici Pekařské (zastávka linek 5 a 6 směr Mendlovo náměstí) a na odklonové trase dále obslouží zastávky Nemocnice u sv. Anny, Sladová (u křižovatky Úvoz × Sladová), Tvrdého a Úvoz (zastávka linek 25 a 26 směr Konečného náměstí). Zastávka Všetičkova bude přeložena za křižovatku Grohova × Údolní.

Noční autobusová linka N89 ve směru k hlavnímu nádraží pojede v úseku Úvoz – Šilingrovo náměstí odklonem ulicemi Bratří Čapků, Gorkého, Grohovou a Veveří.

• Vynechá tak zastávky Obilní trh a Komenského náměstí, na odklonové trase obslouží zastávky Úvoz (zastávka linek 25 a 26 směr Konečného náměstí), Grohova (v ulici Grohově před křižovatkou s ulicí Veveří) a Česká (zastávka linky 12 směr Hlavní nádraží).

Noční autobusová linka N95 ve směru od hlavního nádraží pojede v úseku Šilingrovo náměstí – Žlutý kopec odklonem ulicemi Pekařskou a Úvozem.

• Vynechá tak zastávky Komenského náměstí a Obilní trh. Zastávku Šilingrovo náměstí obslouží v ulici Pekařské (zastávka linek 5 a 6 směr Mendlovo náměstí) a na odklonové trase dále obslouží zastávky Nemocnice u sv. Anny, Sladová (u křižovatky Úvoz × Sladová) a Tvrdého.

Noční autobusová linka N95 ve směru k hlavnímu nádraží pojede v úseku Tvrdého – Šilingrovo náměstí odklonem ulicemi Úvoz, Gorkého, Grohovou a Veveří.

• Vynechá tak zastávky Obilní trh a Komenského náměstí, na odklonové trase obslouží zastávky Úvoz (zastávka linek 25 a 26 směr Konečného náměstí), Grohova (v ulici Grohově před křižovatkou s ulicí Veveří) a Česká (zastávka linky 12 směr Hlavní nádraží).

Spoje nočních linek N89 a N95 jedoucí na spojení u hlavního nádraží na 23:00, 23:30 a 0:00 v sobotu 31. srpna 2024 večer pojedou již po výlukové trase!

Zastávky Komenského náměstí a Obilní trh není možné po dobu výluky obsloužit. Stejně tak není možné obsloužit zastávky Úvoz v ulici Údolní, všechny linky dotčené výlukou obslouží zastávky linek 25 a 26 v ulici Úvoz.

Schéma dopravních opatření – ke stažení

Jízdní řády dotčených linek budou k dispozici v sekci Jízdní řády.



Zpět